Tilføjer Tak! Lige tilføjet: Produkter: Total: Subtotal: Gratis fragt. Shop videre Indkøbskurv
Romantic, Dreamy, Cool: The Rise Of Baroque Pearls
I mange årtier har perler været et symbol på status, en association med klasse, charme og elegance. Alle kvinder drømte om at få en smuk perlehalskæde at kunne tage på og føle sig glamourøs, chik og enestående i.

 

Men alligevel var der kun få, der oplevede glæden og æren ved stolt at kunne bære et perlesmykke til det billede, som vi nu kan se tilbage på, da prisen på perlesmykker var intet mindre end skyhøj, og derfor havde kun få mennesker råd til det. Det er prisen stadigvæk, hvis vi ser på de traditionelle, perfekte, runde, pletfrie, hvide perler, som er utroligt sjældne og er derfor igennem tiden blevet tæt forbundet med det unikke og enestående.

I dag er perler blevet genopdaget, og heldigvis er det unikke ikke længere uden for rækkevidde. Faktisk er det gemt i det uperfekte, ofte oversete og forsømte, men smukke, udsøgte og meget specielle - barokperler.

 

Hvordan bliver perler til?

 

For bedre at kunne forstå begrebet barokperler og perler generelt, skal vi tage et kig på, hvordan perler egentligt bliver til. 

Perler er er et organisk, naturligt produkt, der kommer fra skaldyr, hvis karakteristiske træk er en blød krop, der bliver beskyttet af en skal. Under denne betegnelse finder man for eksempel østers og muslinger. Når en fremmed genstand er trængt ind i muslingens skal og kerne, reagerer skaldyret med at den ydre del af kernen opbygger skallen med perlemor for at beskytte sig selv. Perlemor er det stof, der ligger udenom selve perlen og består af flere forskellige mineraliserede væv. Når der er brug for det, indeslutter skallen med perlemor de fremmede partikler. Sådan en indeslutning bliver i sidste ende til en perle, som vi kender det.

Da det næsten er umuligt at kontrollere processen, der fører til en perle, i hvert fald på en naturlig måde, er det heller ikke muligt at kontrollere størrelsen og formen på perlen. Perleformer kan variere meget, givet det faktum at de er små, organiske smykkesten inde i et skaldyr, og at deres udvikling nemt bliver påvirket af en række forskellige faktorer, som vi ikke har nogen indflydelse på. Nogle af faktorerne, der påvirker perles form, er perlens position inde i skaldyret under perlens udvikling, samt formen og størrelsen på den fremmede genstand, der trængte ind i skaldyret. Kan du forestille dig nu, hvor svært det så er at finde frem til de helt perfekt formede og farvede, traditionelle perler?

 Barokperler: det sorte får i smykkeverdenen

 

Barokperler er dem, der historisk set er blevet betragtet som de uperfekte og ubrugelige perler, da kun de skinnende, hvide, runde perler blev anerkendt som et unikt fund. Barokperler er, så at sige, det sorte får i smykkeverdenen. Deres form, som navnet forsøger at beskrive, er sjældent symetrisk - i stedet er det organisk, råt og helt sikkert ikke rund. Deres naturlige farve er aldrig ens fra perle til perle - i stedet udviser den en diskret regnbuefarvet luminescens. Deres udtryk er ikke den, som de traditionelle perler er associeret med - i stedet udstråler det personlighed og individualitet.

Til trods for ufuldkommenheder, fejl og mangler, er disse træk det, som gør barokperler til unikke fund, eksklusive smykkesten og en flot detalje i ethvert look. Ikke to barokperler er ens - de er alle forskellige og specielle, med hver deres baggrund og historie at fortælle. Du kan være helt sikker på at den barokperle, der sidder på dine perleøreringe eller perlehalskæde, virkeligt er en af slagsen, for der findes simpelthen ikke en magen til. Er det ikke en definition på det ægte og unikke?

 

Barokperlernes verden

På grund af barokperlernes mangler og oprigtige singularitet, er der en hel verden af former, størrelser og farver på barokperler derude. Begrebet "barok" bruges til generelt at beskrive alle de uregelmæssige perler, men i virkeligheden findes der utallige undertyper i barokperlernes verden: risperler, tvillingeperler, krydsperler, hjerteperler... Og vi må endeligt ikke glemme soufflé perler (hvor sødt er navnet) - navngivet efter en delikat og udsøgt dessert, får disse regnbuefarvede perler enorm opmærksomhed fra mode- og smykkebranchen for tiden. 

 

Fra klassisk til moderne: nye desing treds med barokperler

 

Tiderne har ændret sig og det har mode trends også. I nutidens verden gør de tidligere forsømte og outsourcede barokperler et kæmpe comeback, både i smykker fremstillet af nyere accessories brands, og i kollektioner hos de verdenskendte designere. Store internationale modeblade, som VOGUE og ELLE, udgiver utallige looks med barokperlesmykker, annoncerer den kommende store barokperlebevægelse og markerer barokperler som de absolutte "must-haves" i enhver kvindens smykkekollektion. 

Og virkeligt, i hvilket som helst smykke, uanset om det er perleøreringe, halskæde, armbånd eller noget helt fjerde, ser barokperler utroligt betagende ud. Med deres uregelmæssige og ikke-sfæriske former, samt uperfekte farver, tilføjer barokperler et romantisk, cool og drømmende strejf til ethvert look - et moderne og kantet twist til klassisk smykkedesign. Når du har smykker med barokperler på, skal du slet ikke bekymre dig om at de ligner din bedstemors perler. I stedet giver de dig en følelse af elegance og individualitet.

 

Når det rå møder det elegante

 

Drømmer du også om at kunne tilføje et drømmende, havfrue-lignende touch til dit outfit? Blandt designs i vores kollektion af perlesmykker, kan du finde smykker med de moderne, men stadigvæk klassiske barokperler. En sammensmeltning af det rå og chik, det kantede og elegante, det moderne og tidsløse - smykker med barokperler vil med sikkerhed komplimentere din unikke personlighed og stil, samt ånde en lille note af romantik ind i dit fest- eller hverdagslook.

 

Mermaid Stories smykker med barokperler    

 

Find nye designs med barokperler til din smykkekollektion
January 20, 2019 af Mermaid Stories
Tags: Perler